Hoe werkt het?

Charlotte legt het je graag uit.

Een menstruatieslip biedt bescherming tijdens de periode dat je ongesteld bent. Het is een slip met in het kruis vier lagen die ervoor instaan het verlies goed te absorberen, je droog te houden én te garanderen dat er geen lekjes zijn. Voor dit laatste wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van de waterdichte PUL-stof. De slip voelt aan als een normale, zachte en comfortabele onderbroek. Een menstruatieslip draag je gewoon zo. Je hoeft er dus geen extra maandverband of tampon bij te gebruiken. Een menstruatieslip is ademend, en bevordert een natuurlijke en gezonde menstruatie. Ze zijn gemaakt uit hypoallergene stoffen en er is geen kans meer op het toxisch shock-syndroom (zoals bij een tampon of ladycup). Een menstruatieslip helpt ook bij licht urineverlies, zweten en hormonaal tussentijdsverlies. Zo voel je je altijd veilig. Nog vragen? Mail naar info@moi-et-marie.com.

Bij een eerste gebruik is het aangeraden om het broekje twee maal te wassen voor een optimale absorptie. Was het met de hand in koud water of in de wasmachine. Gebruik geen wasmiddel en laat aan de lucht drogen.

Je draagt de slip zoals een andere ‘normale’ onderbroek. Doe ze aan onder je gewone kledij, broek, jurk, maakt niet uit. Je kan ze tot 12 uur lang dragen. Als je ’s avonds thuiskomt van werk of school was je het slipje uit en trek je een nieuw slipje aan.

Kies eerst je doelgroep. Zoek je een slipje voor tieners of voor vrouwen? In de lijst slips kies je het model dat je het fijnst vindt. We hebben hipsters, slips met lage en hoge taille, naadloze slips, comfy slips met band, … Bij elke productbeschrijving vind je ook maatadvies zodat je vol vertrouwen iets kan kiezen. Ook lees je er of de slip geschikt is voor normaal, normaal
tot zwaar of zwaar verlies.

Wil je graag wat extra raad voor je een keuze maakt, stuur dan gerust een berichtje naar info@moi-et-marie.com of via contacteer ons via de Messenger-knop op de homepagina.

Je pakje mag je 1-2 werkdagen na je bestelling in je bus verwachten.

Was je slip eerst met de hand uit onder koud water. Zo verwijder je bloed en ander verlies vooraleer ze in de stof zijn ingedroogd. Was daarna in de wasmachine op maximaal 40°. Gebruik een mild wasmiddel (niet sterk geparfumeerd, want dat zorgt voor irritatie) en gebruik nooit wasverzachter, azijn of bleekmiddel. Dit gebruik kan de werking van de slip enorm verminderen. Laat het daarna aan de lucht drogen op een rekje of op een lage stand in droogkast (geen hete lucht). Ben je op verplaatsing? Dan kan je de slip met de hand uitwassen. Je kan hiervoor ook onze ECO-wasmiddeldoekjes gebruiken (los dan gewoon een half doekje op in wat water). Daarna ook aan de lucht laten drogen, en klaar.

Het is niet altijd simpel voor jonge meisjes die net hun menstruatie kregen om maandverband of tampons te gebruiken. Op school is het niet evident om deze te wisselen. Je moet zorgen dat het niet opvalt als je de bescherming (die trouwens veel geluid maakt) uit je boekentas neemt, enz… Ook voelen ze zich wat ‘anders’ omdat ze met een dik maandverband of tampon zitten. Een menstruatieslip helpt hen hierbij. De slips hebben een leuk design en zitten waanzinnig comfortabel. Omdat ze goed aansluiten moeten ze zich geen zorgen maken, zelfs niet bij het sporten. Het is goed voor hun zelfzekerheid, voor de natuur, en voor mama's portemonnee 😉 . Ook is er geen gevaar op het Toxisch Shocksyndroom zoals bij tampons of ladycups.

Een menstruatie zwemslip heeft naast 4 unieke absorberende
lagen vanbinnen een waterafstotende buitenlaag en sluit goed aan. Er komt geen
zwembadwater door deze laag zodat het absorptiegedeelte niet verzadigd raakt. Dat
werkt natuurlijk ook omgekeerd : er komt geen menstruatieverlies in het zwembadwater. Weet wel dat een badpak of zwemslip een
lagere absorptie heeft dan menstruatieondergoed, namelijk 1-2 tampons. Je moet voor jezelf bepalen hoe lang je hier mee kan zwemmen omdat elk lichaam anders is. Doorgaans kan je een zwemslip of badpak een namiddag aanhouden op een dag met lichte menstruatie. Op een dag met zwaar verlies ongeveer een tweetal uur.
De zwemslips en badpakken zijn ook zeer geschikt om onder een surfpak te dragen
omdat ze goed aansluiten. Je mag een menstruatiebadpak of zwemslip wassen zoals het ondergoed.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, ben je niet doorweekt van je eigen verlies bij het dragen van een menstruatieslip. De opperste laag in het kruis is ademend en droogt zeer snel. Het luchtige weefsel laat de vloeistof snel door de binnenkant van het broekje stromen, zodat het oppervlak droog aanvoelt. De vloeistof wordt dus weggeleid, opgevangen en vastgehouden door de absorberende stof eronder. Tenslotte, in tegenstelling tot inwendige bescherming zoals cups of tampons, laat de menstruatiebroek het bloed vrij stromen, zodat het niet wordt vastgehouden in de vagina, wat de belangrijkste oorzaak is van bacteriële proliferatie, een moeilijk woord voor het iets meer gekende ‘Toxic Shock Syndrome’.

Het is belangrijk dat je zowel je menstruatieslip als je menstruatiezwemslip twee maal wast voordat je deze voor de eerste keer aandoet. Tussen de twee wasbeurten in laat je je slip ook volledig drogen. Door deze handeling vergroot je de absorptie en voel je je extra veilig bij de eerste draagbeurt. Vergelijk het met een handdoek die je koopt, die zal ook meer vocht opnemen nadat die gewassen en gedroogd werd. Veel succes ermee!

Nee hoor! Je trekt de slip gewoon aan. Je hoeft geen wasbaar maandverband of iets anders in je menstruatieslip te leggen. Gewoon 2 maal voorwassen bij een eerste gebruik (met mild wasmiddel op 30 graden en aan de lucht laten drogen) en daarna gewoon aantrekken. Je zachte slip uit Bamboe of organisch katoen fungeert volledig als bescherming en absorbeert de hoeveelheid van wel drie tampons.

Het wisselen van slip hoeft niet, tenzij je dat zelf wilt. De meeste slips kan je 8-10 uur lang dragen, zodat je ze na schooltijd of na het werk gemakkelijk thuis kunt wisselen. Ze zijn allemaal getest op een goede veilige absorptie zodat je je niet ongemakkelijk zult voelen wanneer je je slip gedurende een langere periode draagt.

De stoffen zijn geselecteerd op basis van hun sanitaire eigenschappen. Bamboevezel is zelfs een natuurlijk antibacterieel middel. De slipjes zijn ook gemaakt van ademende biologische stoffen en hebben een OEKO-TEX STANDARD 100. Zelfs na 10 uur blijft het ondergoed hygiënisch en geurloos. Ze zijn dus niet zoals maandverband dat voor 80% uit plastic bestaat en
dus ook bacteriën met zich meebrengt en geurtjes bevordert.

In het begin is het een investering, maar in tegenstelling tot maandverband of tampons, is een menstruatiebroekje herbruikbaar en kan het tot 7 jaar meegaan. Eén slipje kan 2275 tampons* vervangen (over 7 jaar). Met menstruatiebroekjes kan je dus echt geld besparen op middellange termijn (* bespaarde wegwerpbescherming => 5 tampons per dag gedurende 5 dagen menstruatie, 13 keer in het jaar, en dat over 7 jaar = is 637 euro gewonnen).

De gouden regel na het dragen van een menstruatieslip is: meteen uitspoelen in koud water. Je kan de slip in een badje spoelen en een halfuurtje laten weken. Ben je op vakantie, dan kan je de slip gerust ook onder een lopende kraan houden tot het water weer helder is. Als het slipje niet gespoeld is, en er nog menstruatieverlies aanwezig is in het absorberend gedeelte, kunnen eiwitten in het bloed zich 'vastdrogen' in de stof van zodra het slipje een beetje warmte ervaart. Als er zo een verkleuring optreedt kan je daar nog weinig aan doen. Dus voorkomen is beter dan genezen. Weet wel dat dit niets afdoet aan de werking en kwaliteit van de slip.

Kan je pas enkele uren na het wisselen je slip uitspoelen, stop de slip dan in een luchtdicht zakje. Dat werkt prima.

Dus de boodschap is : spoelen, spoelen, spoelen ;)

Na ontvangst van je pakket pas je het broekje met bescherming aan. Een menstruatieslip moet goed aansluiten maar toch heel comfortabel aanvoelen. Als het teveel knelt, dan kan je het broekje (weliswaar ongebruikt) gratis omruilen. Contacteer ons voor het aanmaken van een retourlabel via de chat op onze website of via mail op info@moi-et-marie.com

Hier in West-Vlaanderen, waar wij wonen, noemden ze vroeger je regels of maandstonden je ‘Tante Marie’. En zei men ‘Tante Marie is op bezoek’ als ze refereerden naar een ongestelde periode. Er zijn geen bronnen over te vinden, maar vermoedelijk refereert ‘Marie’ volgens naar ‘Mary Beatrice Kenner’. Zij bedacht in 1956 een menstruatieriem, de ‘sanitary belt’ in de U.S. Een soort riem rond de heupen en tussen de benen die de doeken op hun plaats houden als je menstrueert. Een beetje een menstruatieslip avant-la-lettre. Moi et Marie is dus zeker ook een ode aan deze ontwerpster die vrouwelijk comfort voorop zette!

Eco-friendly

Geen tampons, inlegkruisjes of maandverband meer: zero afval.

100% natuurlijk

Al onze merken werken met biologisch katoen en bevatten geen toxische stoffen.

economisch

Elke slip gaat minstens 5 jaar mee. Je spaart hier veel mee uit.

4.8/5

Onze klanten waarderen onze service en producten.