PROJECTS 4 YOUTH

Bij MOI ET MARIE® vinden we het zo belangrijk dat elke vrouw zich goed in haar lichaam voelt. Daarom ondersteunen wij met onze ‘Projects 4 Youth’ organisaties waar het welzijn van jonge meisjes, die al zoveel te verwerken hebben, centraal staat.
Lees hieronder meer over deze waardevolle projecten.

hart voor meiden

Organisatie uit Deventer (Nederland) die jonge meisjes tussen 13 en 17 jaar die worstelen met stress, spanning en negatieve gedachten graag in het zonnetje zet om hen opnieuw een goed gevoel te geven. Zo staan ze weer met meer moed en zin in het leven. Moi et Marie sponsorde met menstruatieondergoed zodat de meiden wat meer comfort en vrijheid kunnen ervaren tijdens die moeilijke dagen van de maand.

Goed GeRegeld

Goed GeRegeld is een project rond menstruatiearmoede, opgestart vanuit de lessen levensbeschouwing in het GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap, maar is intussen uitgegroeid naar een project voor ALLE Vlaamse scholen, over de onderwijsnetten heen. Omdat iedereen recht heeft op duurzame bescherming tijdens de menstruatie kwam het tot een mooie samenwerking met Moi et Marie.

Sharelocal

ShareLocal is een zelfstandige stichting die zich inzet voor mensen uit Haarlem (Nederland) die leven in armoede. Door intensieve samenwerkingen met bedrijven zorgen zij voor meer kansengelijkheid. Dankzij een samenwerking met Moi et Marie kunnen nu veel jonge meisjes die de middelen niet hebben herbruikbaar menstruatieondergoed dragen.

SCHOOL AT SEA

SCHOOL AT SEA is een onderwijsinstelling…op zee! Van de herfstvakantie tot de meivakantie varen 35 Nederlandse jongeren tussen 15 en 17 jaar oud met een groot zeilschip naar de Caraïben. Aan boord krijgen ze les zoals op school maar werken ze ook gewoon mee aan boord! Om de afvalberg tijdens de overtocht de verkleinen sponsorde Moi et Marie elk vrouwelijk bemanningslid met menstruatieondergoed.

Stichting armoedefonds

1 op de 10 meisjes en vrouwen in Nederland hebben niet altijd voldoende geld voor menstruatieproducten. Daardoor missen zij soms noodgedwongen school, sport of werk. Het Armoedefonds stelt gratis menstruatieproducten beschikbaar via MUP’s (menstruatieproducten uitgiftepunten). Deze zijn te vinden op scholen, buurthuizen en bij armoedehulporganisaties. Zo zorgen we ervoor dat menstruatieproducten als maandverband en tampons geen luxe zijn, maar voor iedereen beschikbaar. Meer lezen? Bekijk de website via: https://www.armoedefonds.nl/wat-we-doen/projecten/menstruatie-armoede/

Ekisande vzw

Ekisande Belgium is een vzw die een lokale gemeenschap steunt in Bwera, Oeganda, vlak bij de Congolese grens. Door onderwijs voor kinderen, opleiding van jongeren en gezondheidszorg willen ze een blijvend effect hebben op de gemeenschap in Bwera. Moi et MARIE sponsorde menstruatieondergoed. Een groep meisjes is nu maandelijks tijdens hun menstruatie beschermd en moet geen school of werk meer missen. www.ekisande.com

Sonskyn

Sonskyn is een prachtige non-profit organisatie met als doel het aanbieden van materiële en financiële ondersteuning aan de Nekacheya School en de Linda Community School in Livingstone, Zambia. Aan deze LINDA-school, waar kwetsbare meisjes uit moeilijke thuissituaties naar school gaan sponsorde MOI ET MARIE menstruatieslips. Een heel mooie samenwerking.