ANTWERPEN ‘Een openbaring - veel meer vrijheid - waarom heb ik dat nu pas ontdekt?.’

Dat zijn maar enkele meningen van de duizenden meisjes en vrouwen die in ons land recent zijn overgestapt naar het gebruik van menstruatieondergoed. Maar hoe werkt dat nu en wat zijn de voordelen?


Bij een navraag ontdekten wij dat er heel wat vooroordelen zijn: Dit kan mij toch nooit droog houden want ik heb zwaar verlies - Ik wil niet de hele dag in een bevuilde natte onderbroek rondlopen - … Dus was het voor onze redactie het moment om op onderzoek te gaan.

DE TEST
Als toonaangevend merk van menstruatieondergoed kozen we een slip van MOI ET MARIE uit voor onze test. We kunnen je alvast geruststellen : een menstruatieslip ziet er uit als een gewone onderbroek. Oef! De stof is ook superzacht (bamboe) en de slip heeft een aangename pasvorm.
In het kruis zitten 4 speciale lagen die alle verlies absorberen:

lees verder onder de video

NOOIT MEER TAMPONS OF MAANDVERBAND

Eén van de meest onaangename zaken tijdens je menstruatie is het vaak moeten wisselen van tampons of maandverband. Je moet er altijd bij hebben en dichtbij naar het toilet kunnen. Niet altijd evident op school, op uitstap of tijdens een meeting. Maar met de menstruatieslip van MOI ET MARIE heb je dit probleem niet. Ze hebben namelijk een absorptie-equivalent van 3-4 tampons en zo kan ik bijna een volledige werkdag door met 1 slip. Wat ook interessant is voor mijn dochter op school!

GEMAKKELIJK TE REINIGEN

Na gebruik, spoel je de slipjes gewoon uit of gooit ze de wasmachine in (zonder wasverzachter!). Laat de slip daarna drogen aan en rekje. Klaar!
Ik kan de slip gewoon opnieuw dragen. Wow. Wat een plezier! Geen menstruatie-afval meer van mij in de toekomst. De slipjes zijn trouwens zo leuk dat ik zelfs buiten de menstruatie wil dragen (voor licht verlies of lichte incontinentie. Dubbel gewonnen dus!
Is hype rond menstruatieondergoed dus gegrond? Absoluut! Wij zijn fan van MOI ET MARIE. Ontdek hun collectie hier.

Charlotte leidt je rond bij

MOI ET MARIE